Címkék

Utolsó kommentek

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Ne hízz el!

2007.01.28. 04:24 | Dean | Szólj hozzá!

Az egyik legfontosabb "parancsolat" az életben.

Nem azt jelenti, hogy légy sovány, hanem azt, hogy lehetőleg minél kevesebb legyen rajtad a súlyfelesleg. Hogy miért és hogyan, azt mindjárt elárulom :)

Ha kövér vagy, többet izzadsz, büdös vagy és randább, mint egyébként lennél. Izületeid, szerveid sokkal nagyobb terhelést kapnak. Most persze mondhatod, mit érdekel ez téged, fiatal vagy és sérthetetlen. De mégis, annyiba azért belegondolhatsz, ha egyszer mondjuk a térdizületeddel történik valami kellemetlen, talán soha nem lesz olyan, mint előtte volt. Az ilyen egész életre kiható balesetek vagy betegségek számát is növeli a kövérség, és ugye nem nagyon akarnál hátralévő életedben mindig sántítva járni, ugye... Sokak szerint ostobaság mindent a szexre visszavezetni, de azért nem árt talán azt is megemlíteni, hogy kövéren kissé nehezebb ismerkedni, és a hálószobában is az elvárt teljesítményt hozni :)

Ha elhízol és visszafogysz, narancsbőröd lesz és visszered. Marad tehát az egyetlen jó lehetőség: ne hízz el.

Nem is olyan nehéz, mint gondolnád. Csak ne hidd el a sok hülyeséget, amit mások összehordanak :)

Táplálkozás. Ezt sokan túlbecsülik. Bár persze nem mindegy, mit és mennyit eszel, de nem kéne elfelejteni néhány alapelvet, mint például: ha többet eszel, legfeljebb nagyobb kupacot raksz a mellékhelyiségben található porcelán alkalmatosságba. A kajálás nem úgy működik, hogy ha a szükségesnél 5 dekával több rizst ettél meg, akkor abban a pillanatban keletkezik 5 deka súlyfelesleged.

Mozgás. Ezt sokan alábecsülik. Mert hiába nem eszel semmit, ha nem mozogsz, kövér és formátlan leszel. Tudom, mert én is tapasztaltam. Sokan itt követik el a másik nagy hibát, hogy komolyan veszik az önjelölt fitness-gurukat, és megijednek a mozgástól, mert "az nehéz". Túrót. Mozogni jó. Néhány kalória elégetéséhez nem kell se súlyzó, se fitness-gép. A legegyszerűbb dolog, ha eljársz úszni, és/vagy van pár barátod, akivel valamilyen labdajátékot lehet játszani. Heti összesen 3-4 úszás+foci, és zabálhatsz cukros zsírt kétpofára, akkor sem leszel kövér. Sőt, sportos testalkatod lesz.

Bár speciel a sportos testalkattal sem árt vigyázni, ugyanis a nők nem a nagy izomtömeggel rendelkező, hanem a szálkás, zsírmentes pasikat kedvelik leginkább. Szóval mássz le a kondigépről, barátom, és súlyzó helyett vegyél inkább squash-ütőt. Már csak azért is, mert a testépítés az egyik legsérülésveszélyesebb sportág. Hónapokig fájhat egy meghúzott csukló, és ez még az enyhébb eset.

Egyszóval használd az eszed, ha sokat eszel, mozogj is sokat. S mivel ez egyedül legtöbbször igencsak unalmas, jó, ha van hozzá elég barátod :)

A bejegyzés trackback címe:

https://huta.blog.hu/api/trackback/id/tr3631590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása